ایمیل مارکتینگ همان بازاریابی ایمیلی است که راه و روش مخصوص و مزایا خاص خود را دارا است و در این مقاله آن ها را برای شما ذکر خواهیم کرد که این روش نیز مانند ایده های پولساز کسب و کار اینترنتی از راه های افزایش موفقیت در کسب و کار و افزایش در آمد است.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
در پاسخ به پرسش فوق می توان گفت که به عمل ارسال ایمیل های تجاری به گروهی از افراد که در حال حاضر مشتری بالفعل یا بالقوه ما هستند ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی می گویند. به عبارت ساده تر ایمیل مارکتینگ یعنی بهتر کردن رابطه با مشتری به کمک ایمیل
تاریخچه ایمیل مارکتینگ
روش ایمیل مارکتینگ در سال ۱۹۷۸ برای اولین بار توسط گری توئرک ایجاد شد و او به جای اینکه برای هر مشتری یک ایمیل آماده و ارسال کند یک متن نوشت و آن را به صورت همزمان برای تقریبا ۴۰۰ نفر از مشتریان خود ارسال کرد و به این ترتیب اولین بار ایمیل مارکتینگ ایجاد شد و از آن پس گری توئرک را پدر ایمیل مارکتینگ می دانند.
مزایای ایمیل مارکتینگ
۱- ارزن و سریع
در ایمیل مارکتینگ فقط باید هزینه های یک سرویس ارسال ایمیل را بپردازیم که این هزینه نیز با توجه به میزان مصرفمان از این روش تعیین می شود. بنابراین استفاده از روش ایمیل مارکتینگ نسبت به دیگر روش های بازاریابی سریع تر و ارزان تر است.
۲- انعطاف پذیری
روش ایمیل مارکتینگ بسیار انعطاف پذیر است به گونه ای که می توان هر نوع محتوایی از جمله عکس، ویدئو، لینک و غیره را از طریق آن ارسال کرد.
۳- قابلیت رصد رفتار مصرف کننده
سرویس های ایمیل مارکتینگ این مزیت دارند که اطلاعاتی در مورد رفتار مشتریان و مخاطبان به فرستنده ایمیل بدهند بنابراین فرستنده پیام؛ می تواند با خرید این سرویس ها از رفتار مصرف کنندگان نسبت به کار خود مطلع شده و برای بهتر شدن رابطه خود با مشتری و در نتیجه پیشرفت کسب و کار خود ازآن ها بهتره ببرند.
۴- هدف گیری مستقیم
با استفاده از روش ایمیل مارکتینگ می توانیم آدرس های ایمیل را از کانال های مختلفی جمع آوری کرد و آن ها را در لیست هایی جدا از هم و با توجه به پرسونای مشتری دسته بندی کنیم.
شاخص های روش ایمیل مارکتینگ
۱- نرخ باز کردن
نرخ باز کردن یعنی نسبت تعداد کاربرانی که ایمیل شما را باز کرده اند به کل دریافت کنندگان ایمیل شما است که روش ایمیل مارکتینگ به شما اجازه می دهد که به این نسبت دست یابید.
۲- نرخ پرشی
نرخ پرش یعنی نسبت تعداد ایمیل های که هیچ کلیکی نگرفته اند به تعداد ایمیل های باز شده.
۳- نرخ کلیکی
با نرخ کلیکی متوجه خواهیم شد که چند نفر روی دکمه های مختلف یا لینک های مختلف داخل ایمیل ما کلیک کرده اند.
۴- نرخ تبدیل
نرخ تبدیل را آمار تعداد دفعاتی که کاربر عملی دلبخواه ما مانند خرید، عضویت یا دانلود را انجام می دهد می گویند.
۵- نرخ عضویت و لغو آن
این مورد به آمار تعداد کاربرانی می گویند که عضو لیست شما می شوند و یا درخواست لغو دریافت ایمیل می دهند
چند مورد از اصول ایمیل مارکتینگ
۱- علایق مخاطب را بشناسید
بهترین تبلیغات آن دسته از تبلیغات هستند که با علایق و نیازهای مخاطب تناسب داشته باشند بنابراین باید سعی کنید که از مخاطب خود شناخت کافی داشته باشید و اگر قرار شد مشتری فرمی پر کند از او در این زمینه سوال کنید.
۲- دعوت به تعامل کنید
در روش ایمیل مارکتینگ می توانید در تبلیغ یا محتوای خود؛ از مشتری دعوت به خواندن یک مقاله در سایت یا دیدن ویدیو کنید.
۳- تست و بهینه سازی مداوم انجام دهید
در روش ایمیل مارکتینگ می توانید ایده ها و طرح های مختلف مانند استفاده از تصاویر، طرح بندی تفاوت و دکمه های CTR با رنگ و متن متفاوت را تست کنید.
۴- به صورت پیوسته دعوت کنید
یادتان باشد که شرط مهم در هر نوع باراریابی پیوستگی است و دعوت کردن مداوم و پیوسته به عضویت، بهترین راه جمع کردن لیست ایمیل می باشد.
سخن آخر
در این مقاله برای شما روش ایمیل مارکتینگ را تعریف کردیم و تاریخ تاسیس و مزایای آن را برای شما بیان کردیم همچنین شاخص ها و چند مورد از اصول آن را برای شما توضیح دادیم.